PCO og Fertilitetsproblemer

PCO står for polycystisk overiesyndrom”, der en hormonforstyrrelse, som ofte opdages hos kvinder i den fødedygtige alder. 5 -10 % lider af dette syndrom, der som regel først bliver konstateret, når kvinden opdager, at hun har svært ved at blive gravid.

Genetik kan øge risikoen for PCO, som opstår når vi igennem længere tid har haft for meget insulin i blodet. Insulin er et hormon, der hjælper os med at få sukkeret ind i celler og muskler, men hvis vi har for meget sukker i blodet, kommer vi til at overproducere insulin, og det laver ballade i vores hormonsystem.

Kvinder med PCO har tendens til at tage meget let på i vægt eller direkte lide af overvægt. Mange døjer med uren hud eller uønsket hårvækst som følge af blandt andet højt testosteronniveau i kroppen. Endvidere er kvindens menstruation uregelmæssig, dvs. at menstruationen eller cykluslængden kan vare over 35 dage hvilket forsinker ægløsningerne, og gør det endnu sværere at planlægge en ønsket graviditet.

Heldigvis er der mulighed for selv at gøre noget. Ved hjælp af den rette kost, kan man spise sig til en bedre hormonbalance. Jeg kan skræddersy en kostplan til dig, og sætte dig ind i de kostprincipper, som gør sig gældende for at udskille mindre insulin i blodet.

Med zoneterapibehandling kan jeg ydermere være med til at skabe balance i dit hormonsystem samt arbejde på de zoner, som kan fremme fertiliteten. Zoneterapibehandling kan også virke som et godt supplement til en fertilitetsbehandling.